Nemcsak nőknek!

Jellemző, hogy több nő jár önismereti csoportba, mint férfi. A férfiaknak sokszor fenntartásaik vannak a lelkizéssel kapcsolatban és amúgy is, ha probléma van, a fiúk nem sírnak, hanem összeszorítják a fogukat és kibírják. De nincsenek is problémák, csak kihívások, szóval minek olyan helyre járni, ahol problémákkal foglalkoznak!

Szeretnék ezek mögé a beidegződések mögé egy kérdőjelet rakni.

ffi.jpg

Sok év pszichodrámázás alatt rengeteg olyan játékot láttam, amelyben apákról volt szó és az apákkal való kapcsolatról. A játék során sokszor kiderült, hogy az apa nem volt képes kimutatni az érzelmeit, soha nem mondta ki – vagy nem elégszer -, hogy szereti a gyermekét, hogy büszke rá. Elvonulva élt, nem vállalt szerepet a család életében, vagy legfeljebb annyit, hogy megkereste a család életének anyagi fedezetét. Bármennyire fontos ez, a boldog családi élethez, boldog gyerekek neveléséhez nem elég.

Ma már szerencsére egyre inkább normálissá válik, hogy az apák feladata a családban nem merül ki a pénzkeresésben. De hogy mi is az pontosan, azt a ma fiatal felnőtt férfiak generációja sokszor mindenféle támpont nélkül találja ki. Nincsenek modellek, hogy hogyan kell jól csinálni az apaságot, hogyan kell jól csinálni a szerető férj szerepet, hogyan lehet jól megvalósítani a karriert és magánéletet egyensúlyban tartó életet és hogyan lehet úgy élni, hogy az érzéseket nem alkoholba fojtja a férfi, hanem konstruktív módon fejezi ki. Szóval, nem, az önismeret nemcsak női pszichocucc, mint ahogy nem is elsősorban a problémákon való rágódás. Sokkal inkább egy megoldásfókuszú, akciókban gazdag megközelítés, amelyből férfiak is profitálhatnak.

  • Kipróbálhatnak különféle férfi szerepeket kockázat nélkül a dráma színpadán.
  • A siker felépítésében akadályozó családi hiedelmeket felülírhatják.
  • Megtanulhatják kifejezni az érzéseiket, hogy közben mégse látszódjanak gyengének.
  • Megtanulhatják kezelni az agressziót.
  • Szerepcserék során megérezhetik a sokszor annyira rejtélyes nők hozzáállását, érzelemvilágát, amiből a párkapcsolatban vagy a párkeresésben is profitálhatnak.
  • Mások játékai során láthatnak, tapasztalhatnak különféle férfi viselkedésmodelleket és azok hosszútávú következményét. Kiválaszthatják, hogy számukra ezek közül melyik vonzó és melyik nem.
  • Felépíthetik a rájuk szabott férfi identitást.
  • Megérezhetik, hogy melyik szerepük mennyire fontos számukra és hogy hogyan akarják megváltoztatni a szerepeik súlyát az életükben.
  • Kiválaszthatják, hogy saját apjuk által mutatott mintából mit szeretnének továbbvinni és mitől búcsúznak el.

Ha úgy érzed, hogy ezekre neked is szükséged van, várjuk jelentkezésed a pszichodrámacsoportunkba!