Zero waste ajándékötlet Valentin-napra

heart.jpg

(kép innen: https://pixabay.com/hu/pap%C3%ADr-haj%C3%B3t-pap%C3%ADr-hajtogatott-heart-2287575/ )

Valentin-napra ajándékot adni mostanra szinte kötelező szerelembizonyíték. De mert gombnyomásra ritkán van egyszerre sokmillió embernek tökéletes ajándékötlete, január végén-február elején megjelennek a boltokban a teljesen fölösleges szivecskékkel díszített mindenféle kacatok. Van egy jobb ajándékötletem, ami nemcsak hogy valóban hozzájárulhat a kapcsolat fejlődéséhez, de még a környezettel szemben is barátságos, mert garantáltan nem a kukában végzi.

Az ajándék mögött az az elmélet áll, miszerint egy kritikus megjegyzést öt dicséret egyenlít ki, azaz a legtöbb ember jobban magára veszi a kritikát, mint a pozitív visszajelzéseket. Egy kapcsolatban óhatatlanul elhangzanak kritikus, adott esetben bántó megjegyzések, irreális lenne azt várni, hogy ez ne történjen meg. Viszont arra lehet törekedni, hogy a pozitív megjegyzések, megerősítések, dicséretek is kimondódjanak, mégpedig ötször olyan gyakran, mint a kritika – végül is ha két ember együtt van, lehet feltételezni, hogy a jót is látják egymásban, csak esetleg nem mindig mondják ki.

Adj idén Valentin-napra szivecskés kulcstartó és cukiplüssmaci helyett pozitív visszajelzéseket! Garantáltan örülni fog a párod és még öko is. Mi az az öt dolog, amit legjobban szeretsz benne? Mi az az öt közös élmény, amire a legszívesebben emlékszel vissza? Mi az az öt dolog, amit még szívesen átélnél vele? Mondd el neki és figyeld, mi történik!